Afmetingen inloopdouche

Welke afmeting inloopdouche past het best in mijn badkamer, vragen klanten vaak. Hoe groot is uw badkamer en waar wilt u de senioren douchecabine hebben in de badkamer, is natuurlijk de volgende belangrijke vraag. In ons blog geven wij antwoord op de vragen:

Hoe groot is een inloopdouche

Een standaard douchecabine is 90 x 90 centimeter, genoeg voor een standaard douche. Maar niet specifiek een douche voor een bejaarde senior. Een inloopdouche voor ouderen is daarentegen weer wat luxer en bedoeld om meer ruimte te creëren. Hier geldt “hoe groter de inloopdouche des te fijner het douchen is”. Dat wil zeggen als de ruimte van uw badkamer het toelaat dan is het mogelijk een inloopdouche te plaatsen van 90 x 170 centimeter wat u een enorm comfort onder de douche biedt.  Ze zijn al te koop vanaf 70 x 120 centimeter.

Plaatsing inloopdouche

Het is belangrijk te weten of u een hoekopstelling of een nis-opstelling kunt plaatsen. Een hoekopstelling kan in een hoek van de badkamer of waskot geplaatst worden waardoor u nog aan twee kanten glas heeft, wat weer een ruimtelijk gevoel geeft. Een nis-opstelling kan weer makkelijk zijn als u een niet te grote badkamer heeft maar wel de maximale ruimte wilt gebruiken voor de inloopdouche. Belangrijk voor u dat u veilig kunt baden en douchen.

Hulp bij het douchen

Senioren en bejaarden kunnen hulp uit de zorg krijgen bij het douchen. Heeft u, of verwacht u, snel een hulp in de zorg dan is het waarschijnlijker om een zo groot mogelijke inloopdouche te nemen zodat de hulp u makkelijker kan helpen bij het wassen.

Wat voor soort inloopdouche past er bij mijn badkamer:

Wilt u een halfopen douchewand of wel ‘walk-in’-douche, zoals de inloopdouche ook wel bekend staat, dan moet u wel rekening houden dat er water op de badkamervloer kan spetteren. U kunt ook kiezen voor een inloop douche met schuifdeur, zodat al het douchewater in de cabine blijft, wat weer minder gevaar op uitglijden oplevert. Uiteraard geldt hier hoe groter de inloopdouche des te groter de schuifdeur. We helpen graag bij badkamer renovatie of het aanpassen van badkamers speciaal voor senioren.